Peter

Sinds 2011 werk ik bij Locamation. Het bedrijf bestaat al meer dan 30 jaar, maar het kent de dynamiek van een startup. Dat is direct één van de redenen waarom ik het hier zo naar mijn zin heb.

Voor de netbeheerder ligt er een grote uitdaging
De energiemarkt is volop in beweging. Meer en meer decentrale opwek en een nog altijd stijgend verbruik maken dat de voorheen zo conservatieve energiewereld snel aan het veranderen is. Gebruik van zonne- en windenergie, innovatieve toepassingen voor energieopslag, integratie van elektrisch vervoer en ‘off the grid’ initiatieven, zomaar een paar voorbeelden. Voor de netbeheerder ligt er een grote uitdaging om ook in de toekomst energielevering betrouwbaar te houden. Met de smart smart grid oplossingen van Locamation dragen we daar ons steentje aan bij.

Onze oplossingen bieden netbeheerders veel vrijheid
Onze oplossingen zijn in vergelijking met conventionele oplossingen ‘disruptive’. De open, modulaire op IT gebaseerde toepassing biedt netbeheerders veel vrijheid. Ze kunnen hun eigen apps ontwikkelen en hebben de beschikking over een schat aan big data. Betrouwbaarheid, IT security en IT / OT integratie zijn belangrijke aspecten die onze voortdurende aandacht hebben. Daarnaast wordt er continu geïnnoveerd. Dit doen we samen met onze partners en dat maakt mijn baan de leukste die er is.

Samen met klanten, collega´s, leveranciers en kennisinstituten oplossingen ontwikkelen en implementeren dat betrouwbare energielevering een toekomst biedt is mijn, onze missie.

  Terug naar Werken bij Locamation

“...Steeds een stapje verder samen
met onze klanten en collega's”