Project Engineer

Locamation te Enschede is op dit moment op zoek naar kandidaten voor de functie van project engineer.

Wat houdt de vacature van Project Engineer in?

Als project engineer ben je samen met de projectleider, het projectteam en onze systeem integratoren verantwoordelijk voor het identificeren van klant specifieke variaties en het vertalen daarvan naar concrete oplossingen voor de verdere uitrol van ons SASensor product in de energienetwerken van onze klanten. Dit betreft veelal onderstations in distributienetwerken (10kV, 20kV).

Na oplevering van de installatie blijf je samen met onze service desk medeverantwoordelijk voor de instandhouding van de uitgerolde installaties. Hiervoor voer je zelfstandig de daarvoor noodzakelijke werkzaamheden uit. Te denken valt bijvoorbeeld aan het uitvoeren van kleine reparaties en doorvoeren van (software) upgrades in het veld en het uitvoeren van onderhoud gerelateerde werkzaamheden aan computersystemen.

Een belangrijk onderdeel van deze functie is het verzorgen van projectgerelateerde documentatie (bijvoorbeeld werkplan, installatieschema’s en Bill of Materials) op basis van klantspecifieke documentatie (single line diagrammen en I/O lijsten)

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het beheer en waar nodig verder uitbouwen van onze testsystemen. Je onderhoudt deze en zorgt er met je passie voor installaties voor dat deze er te allen tijde veilig en netjes bij staan. In goed overleg met het projectteam zorg je ervoor dat de door hen gevraagde aanpassingen veilig en netjes doorgevoerd worden.

Je komt te werken in een multidisciplinair team van hoogopgeleide mensen die samen werken aan de ontwikkeling en uitrol van ons SASensor product.

Kandidaten beschikken over het volgende profiel:

 • Je hebt een al dan niet afgeronde technische studie op minimaal hbo-niveau bijvoorbeeld in de richting elektrische energietechniek.
 • Je voelt je thuis in de wereld van elektrische energienetwerken en weet wat een onderstation inhoudt.
 • Je hebt een goed begrip voor ICT-systemen (hard-en software) en hebt ervaring met het uitvoeren van kleine reparaties en doorvoeren van software upgrades.
 • Je hebt affiniteit met mechanische constructies, voornamelijk kastenbouw.
 • Je hebt een goede basiskennis van Electro Magnetische Compatibiliteit (EMC). Je weet wat emissie en immuniteit inhouden en kan je kennis in het veld toepassen.
 • Kennis van Engels in woord en geschrift is een must.
 • Kennis van Duits in woord en geschrift is een pré.
 • Kennis van Zweeds in woord is een pré.
 • Je hebt de noodzakelijke veiligheid certificering (bijv. VCA) of bent bereid deze te halen.

Daarnaast herken je jezelf in de volgende eigenschappen:

 • Je bent proactief en kunt binnen het kader van de klant projecten zelfstandig activiteiten plannen en uitvoeren.
 • Je bent nieuwsgierig en hebt een scherp observatievermogen. Je bent in staat om deze observaties (gestructureerd) te duiden en waar nodig met de back-up van onze specialisten op te lossen.
 • Je bent in staat om jezelf buiten je eigen domein te verplaatsen. Je weet problemen, waarvoor je aanvullende expertise nodig hebt, kort en bondig samen te vatten.
 • Je bent pragmatisch in het bedenken van oplossingen, maar wel uitermate kwaliteitsbewust.
 • Je kunt uitstekend analytisch denken.
 • Je kunt goed samenwerken met anderen.
 • Je bent bereid om kortdurende dienstreizen binnen Europa te maken.

Wat bieden wij je als Project Engineer?

Om te beginnen een fijne groep collega’s en de mogelijkheid om geweldige oplossingen te realiseren die bijdragen aan een schone energievoorziening. Naast veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei begrijpen we als werkgever dat een goede werk–privé balans belangrijk is om je baan als Project Engineer goed invulling te kunnen geven. Daarom hebben we de mogelijkheid van flexibele begin- en eindtijden. Daarnaast bieden we je uitstekende arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan:

- marktconform salaris
- 25 vakantiedagen
- 5 Locamationdagen
- goede pensioenvoorziening via PME
- uitzicht op een vast dienstverband

 Waar ga je werken als Project Engineer?

De wereld richt zich steeds meer op een duurzame toekomst en de inzet van groene energie. Hierdoor zal de inzet van slimme technieken voor elektriciteitsdistributie verder toenemen. Als leider op het gebied van innovatieve technologie voor automatisering van onderstations en trafostations, zijn we trots op onze mensen en de producten die we ontwikkelen voor een groeiend aantal klanten. Wij zijn een bekroonde werkgever die werknemers een prettige bedrijfscultuur biedt en innovatief denken in een teamomgeving aanmoedigt. We zien onze mensen als ons meest waardevolle kapitaal en bieden een evenwichtige werkomgeving, waarin jij als medewerker je vaardigheden en carrière verder kan ontplooien.

Meer informatie of wil je reageren? Je bent van harte welkom!

Voor meer informatie over de inhoud van deze vacature kun je contact opnemen met Raymond Woertman, program manager, via telefoonnummer 088-1660100.
Sollicitaties kun je per email richten aan jobs@locamation.nl ter attentie van Frans Masselink, Manager Human Resources.