Senior System Architect

Senior System Architect – Enschede | Overijssel

Naast uitdagend werk als Senior System Architect draag jij graag je steentje bij aan een schonere energievoorziening in de hele wereld. Dankzij jouw ervaring en ideeën draag jij bij aan de verdere ontwikkeling van onze SASensor oplossing voor slimme energienetwerken. Energienetwerken die het mogelijk maken dat iedereen energie kan opwekken en, heel belangrijk, ook kan delen.

Wat ga je doen als Senior System Architect?

Als Senior System Architect maak je onderdeel uit van de development groep van Locamation. Jij bent het technisch geweten en stuurt de interne en externe projectteams zo aan dat het eindproduct voldoet aan enerzijds de systeemeisen en anderzijds de kwaliteitseisen die in de energiewereld gangbaar zijn.

In deze functie vervul je samen met het projectteam een intermediairrol tussen de klant en de ontwikkelaars en ODM-toeleveranciers. Door de juiste vragen te stellen weet jij de exacte (klant)vraag boven water te krijgen. Frequent klantcontact is in alle delen van de projecten een must. Correct en efficiënt communiceren is dus zowel intern als extern een van je grootste uitdagingen.

Wat houdt de functie van Senior System Architect in?

 • Samen met de (interne) klant (product management, sales en projectleiders) opstellen van systeemeisen en deze (laten) vertalen naar de SMART specificaties t.b.v. de functionele groepen (hardware, software, testers, documentatie etc.)
 • Je ondersteunt de interne en externe teams tijdens hun werkzaamheden, bewaakt de functionele risico’s voor het systeem en definieert de juiste strategie t.b.v. het voorkomen/mitigeren daarvan. Daarbij ga je uit van de hoogst haalbare kwaliteit en het zo ver als mogelijk verlagen van het risico.
 • Je stuurt de integratie- en productkwalificatiefase van het eindproduct vanuit systeemperspectief aan. Daarbij bewaak je het mede door jezelf opgestelde kwaliteitsplan en stuurt bij waar nodig.
 • Uitvoeren of begeleiden van haalbaarheidsstudies d.m.v. Proof Of Concepts.
 • Identificeren en opstellen van verbetervoorstellen (Change Orders).
 • Het binnen de doelstellingen van het project opstellen en beheren van de technische product backlog.
 • Ondersteuning verlenen bij opstellen van planningen en werkzaamheden conform hieraan afwikkelen;
 • Ondersteunen van je commerciële collega’s op technisch vlak;
 • Bijwonen van relevante vakbeurzen en seminars (bijv. Cigré en Dutch Power) t.b.v. het herkennen van de laatste trends.
 • Op de hoogte zijn en blijven van beschikbare (ontwikkel) technologie en ontwikkeling in de markt.
 • Werkzaamheden kunnen zowel op locatie als bij systeemintegratoren en eindklanten uitgevoerd worden.

Wat vragen we van je?

Als belangrijkste ben je communicatief en sociaal vaardig. Je weet met je klant, collega’s en leveranciers goede contacten te onderhouden en weet wat er speelt bij de verschillende partijen. Om zaken helder te krijgen ben je in staat goed te luisteren en door te vragen zodat je over de juiste informatie beschikt. Je hebt een brede interesse in de techniek, te beginnen bij power engineering alsook elektronica, embedded software en functionele applicaties.

Het is voor jou dan ook vanzelfsprekend dat je bij blijft in de ontwikkelingen van je vakgebied. Je beschikt over een positieve instelling en een stevige, zelfverzekerde persoonlijkheid. Je bent makkelijk in de omgang en hebt goede presentatie eigenschappen.

Daarnaast vragen wij het volgende:

 • Je hebt een al dan niet afgeronde technische studie op WO-niveau in de richting Embedded Systems/ Informatie technologie en/of een afgeronde opleiding in power engineering.
 • Je hebt een bewezen achtergrond in het ontwerpen en realiseren van automatiseringen in de energiesector en herkent je in begrippen als beveiligen, bedienen, besturen, beheren, beschikbaar stellen en bewaken van onderstations.
 • Je kunt gedurende het gehele ontwikkel traject (technisch inhoudelijk) leidinggeven aan een of meerdere domeinarchitecten en hoogopgeleide specialisten.
 • Je bent in staat om jezelf buiten je eigen domein te verplaatsen. Bovendien heb je een goed ontwikkeld begrip voor het begrijpen van complexe systemen en kun je meedenken met bijv. embedded software engineers en power engineers.
 • Kennis van Engels in woord en geschrift is een must
 • Kennis van Duits in woord en geschrift is een pré

Wat bieden wij je als Senior System Architect?

Om te beginnen een fijne groep collega’s en de mogelijkheid om geweldige oplossingen te realiseren die bijdragen aan een schone energievoorziening. Naast veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei begrijpen we als werkgever dat een goede werk–privé balans belangrijk is om je baan als Senior System Architect goed invulling te kunnen geven. Daarom hebben we de mogelijkheid van flexibele begin- en eindtijden. Daarnaast bieden we je uitstekende arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan:

- Marktconform salaris
- 25 vakantiedagen
- 5 Locamationdagen
- goede pensioenvoorziening via PME
- uitzicht op een vast dienstverband

 

Waar ga je werken als Senior System Architect?

De wereld richt zich steeds meer op een duurzame toekomst en de inzet van groene energie. Hierdoor zal de inzet van slimme technieken voor elektriciteitsdistributie verder toenemen. Als leider op het gebied van innovatieve technologie voor automatisering van onderstations en trafostations, zijn we trots op onze mensen en de producten die we ontwikkelen voor een groeiend aantal klanten. Wij zijn een bekroonde werkgever die werknemers een prettige bedrijfscultuur biedt en innovatief denken in een teamomgeving aanmoedigt. We zien onze mensen als ons meest waardevolle kapitaal en bieden een evenwichtige werkomgeving, waarin jij als medewerker je vaardigheden en carrière verder kan ontplooien.

Meer informatie of wil je reageren? Je bent van harte welkom!

Voor meer informatie over de inhoud van deze vacature kun je contact opnemen met Raymond Woertman, program manager, via telefoonnummer 088-1660100.

Sollicitaties kun je per e-mail richten aan jobs@locamation.nl ter attentie van Frans Masselink, Manager Human Resources.