Software Ontwikkelaar

Naast uitdagend werk als Software Ontwikkelaar draag jij graag je steentje bij aan een schonere energievoorziening in de hele wereld. Dankzij jouw ervaring en ideeën draag jij bij aan de verdere ontwikkeling van onze SASensor oplossing voor slimme energienetwerken. Energienetwerken die het mogelijk maken dat iedereen energie kan opwekken en, heel belangrijk, ook kan delen. Jij een interessante en allround baan als Software Ontwikkelaar bij een innovatieve werkgever in Twente, onze klanten een energienetwerk voor de toekomst!

Wat houdt de vacature van Software Ontwikkelaar in?

Als Software Ontwikkelaar bij Locamation maak je onderdeel uit van een compact en enthousiast scrumteam dat verantwoordelijk is voor het ontwerpen, ontwikkelen en testen van real time software. Je hebt bij de ontwikkeling onder andere te maken met C, Javascript, HTML, CSS en shell scripting. Tot je taken als Software Ontwikkelaar behoren verder:

 • opstellen van specificaties en ontwerp;
 • uitvoering geven aan de realisatie;
 • (door) ontwikkelen van applicaties en systeemfuncties;
 • oplossen van software fouten;
 • bijwerken van de documentatie;
 • uitvoeren van testen;
 • deelnemen aan multidisciplinaire projectgroepen.

Wat vragen we van onze collega Software Ontwikkelaar?

Als eerste dat je een echte (scrum)teamspeler bent die graag allround bezig is met de ontwikkeling van innovatieve software. Je hebt affiniteit met energie, meettechniek en een goede kennis van programmeertalen (o.a. C), shell scripting, procesautomatisering en webtechnologieën (Javascript, HTML, CSS, JSon, XML). Kennis van Python en Linux is een pré, evenals kennis van integratietesten en testautomatisering. Daarnaast kennis van/ervaring met ontwikkelomgevingen (Eclipse). Wij maken gebruik van de Atlassian tool chain en gaan er vanuit dat je bekend met versiecontrolesystemen. Verder vragen we:

 • al dan niet afgeronde HBO/WO opleiding richting bijvoorbeeld Informatica, Embedded Systems, Energietechniek of Telematica;
 • goede beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift.

Wat bieden wij je als Software Ontwikkelaar?

Om te beginnen een fijne groep collega’s en de mogelijkheid om geweldige oplossingen te realiseren die bijdragen aan een schone energievoorziening. Naast veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei begrijpen we als werkgever dat een goede werk–privé balans belangrijk is om je baan als Software Ontwikkelaar goed invulling te kunnen geven. Daarom hebben we de mogelijkheid van flexibele begin- en eindtijden. Daarnaast bieden we je uitstekende arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan:

 • maximum salaris tot € 4.483,- bruto per maand, afhankelijk van je kennis en ervaring
 • 25 vakantiedagen
 • 5 Locamation dagen
 • goede pensioenvoorziening via PME
 • uitzicht op een vast dienstverband

Waar ga je werken als Software Ontwikkelaar?

De wereld richt zich steeds meer op een duurzame toekomst en de inzet van groene energie. Hierdoor zal de inzet van slimme technieken voor elektriciteitsdistributie verder toenemen. Als leider op het gebied van innovatieve technologie voor automatisering van onderstations en trafostations, zijn we trots op onze mensen en de producten die we ontwikkelen voor een groeiend aantal klanten. Wij zijn een bekroonde werkgever die werknemers een prettige bedrijfscultuur biedt en innovatief denken in een teamomgeving aanmoedigt. We zien onze mensen als ons meest waardevolle kapitaal en bieden een evenwichtige werkomgeving, waarin jij als medewerker je vaardigheden en carrière verder kan ontplooien.

Meer informatie of wil je reageren? Je bent van harte welkom!

Voor meer informatie over de inhoud van deze vacature kun je contact opnemen met Michel Lammertink, scrum master, via telefoonnummer 088-1660100.
Sollicitaties kun je richten aan Frans Masselink, Manager Human Resources, per email aan jobs@locamation.nl.